SRB

ENG

Јован Тркуља
Петер Грегсон студио

Јован Тркуља из Петер Грегсон студија представиће свој рад и студио у оквиру предмета Графика књиге у среду, 5. априла, у 12:30 часова. Како је интересовање студената велико, предавање ће се одржати у Амфитеатру (Краља Петра 4) и биће отворено за све заинтересоване студенте и наставнике.

Петер Грегсон студио је присутан на нашим просторима од 2007. године. Дефинисали су визуелни идентитет многих брендова како у Србији тако и у иностранству. Осим тога баве се и дизајном публикација, али и неким алтернативним пројектима. Другачији су од осталих. Уметност им је важна колико и дизајн, те покушавају те две области да обједине у својим производима. Њихови радови се налазе у многим светским књигама, часописима и блоговима о дизајну. Добитници су великог броја награда и признања за своје рад.

Циљ предавања је да заинтересовани сазнају више о уметничком изразу Јована Тркуље, о развоју његове каријере, о студију Петер Грегсон, занимиљивим пројектима, нарочито о оним који се појављују у часописима и књигама, о међународном успеху, инспирацијама за рад и сарадњи са клијентима.

Радове можете погледати на блогу: http://www.petergregson.com/blog/