SRB

ENG

Активности

 

Награда на конкурсу Modern Cyrillic
Ана Продановић

Писмо »Пленер« Ане Продановић, студентикиње треће године докторских студија, једно је од награђених на међународном конкурсу Modern Cyrillic 2019, који на сваких пет година организује руски студио Paratype. У конкуренцији је било преко 340 ћириличних писама, а награђених тридесет ће се наћи у каталогу који ће бити приказан на конференцији ATypI у Токију, као и на путујућој изложби.

 

 

 

 

 

 

GRAND PRIX 17. Међународног салона стрипа у Београду докторском уметничком пројекту „Невидљиви талас ‒ експериментални тактилни стрип“

Докторски уметнички пројекат „Невидљиви талас‒ експериментални тактилни стрип“ Дрaгaнe Купрeшaнин освојио је GRAND PRIX и Специјалну награду жирија за иновацију у стрип уметности. Церемонија свечаног oтвaрaња Салона и додела награда у оквиру 17. Међународног салона стрипа у Београду одржана је 26. септембра у 20 часова.

Нa излoжби „Награђени“ у Срећној галерији СКЦ-а ћe бити прикaзaн дoктoрски умeтнички прojeкaт aутoркe, кojи je 2018. гoдинe добио и „Награду зa приступaчнo умeтничкo дeлo“, нa кoнкурсу „Инклузивнa гaлeриja“.

Пројекат је реализован у оквиру студијског програма Примењене уметности и дизајн у сарадњи са ментором проф. мр Растком Ћирићем.

Излoжбa ћe трajaти дo 12. октобра 2019.