SRB

ENG

Чежња / Envie Јоване Јоцић у Цвећу зла
Јована Јоцић је студент IV године модула Графички дизајн

У фото финишу 2017. године, у београдском бару Цвеће зла, изведен је четврти chalkart у низу радова прављених по мери за овај простор!

Након Марка Јозовића, Јована Савића и Анђеле Јеринић, нови chalk art pod nazivom Чежња (Envie) направила је Јована Јоцић. 

Јована Јоцић је студенткиња четврте године Графичког дизајна на Факултету примењених уметности у Београду. Уз помоћ своје колегинице Вање Петровић извела је овај озбиљан »захват« на табли у Цвећу зла.
Током 2017. године, београдски deli & wine bar Цвеће зла је студентима Факултета примењених уметности дао драгоцени простор за играње великим словним композицијама на табли у свом ентеријеру.
Као и претходни аутори који су специјално за ову осмометарску таблу осмислили и извели словне композиције, Марко Јозовић, Јован Савић и Анђела Јеринић, и Јована је била инспирисана декоративном француском типографијом из 19. века која је добила специфичан, интересантан тон у преводу на ћирилицу.

Ово драгоцено игралиште за дипломце на предмету Писмо у класи доцента Јане Оршолић, велика табла која се протеже кроз цео простор Цвећа зла у Невесињској улици на Врачару, од само пре неколико дана носи пет монументална ћирилична слова речи ЧЕЖЊА.

Јована се додатно поиграла и након сваког другог ћириличног слова из речи "чежња" убацила латинична слова фрацуске речи речи "envie" што у преводу значи завист.
Ово је још један симбиотички пројекат колаборације између ФПУ и Цвећа зла, у коме су уживали и домаћини и гостујући млади аутори.

Словни chalk art : Јована Јоцић
Фотографије и видео: Катарина Ћирковић
Организација и менторство: Јана Оршолић
Локација: Цвеће Зла Deli Wine Bar