SRB

ENG

Изложбе

 

Old & New ФПУ

Изложба радова наших студената у просторијама Факултета, на четири локације у граду

од 4. до 9. јуна (10:00–18:00)

 

Диплома 2018/19.

Изложба одабраних радова дипломаца Факултета примењених уметности

Музеј примењене уметности
Београд, Вука Караџића 18
од 5. до 27. јула 2019.

Отварање изложбе: петак, 5. јул у 19 h.

Комесар излозбе: Владимир Загорац, доцент ФПУ
Архитекта изложбе: Младен Врачевић, доцент ФПУ 
Организатори: Музеј примењене уметности и Факултет примењених уметности

Музеј примењене уметности, сваке године у јулу месецу, приређује изложбу студената завршне године Факултета примењених уметности Универзитета уметности из Београда.

На изложби „Диплома 2019” представиће се 71. генерација овог београдског уметничког факултета.

»Студенти Факултета примењених уметности у Београду су успешни, креативни и делотворни упркос свему. Целокупна реалност је тренутно за наше професије изазовна, захтевна, тешка«….истиче деканка овог Факултета мр Даниела Фулгоси и наставља... »Наши студенти одувек говоре стране језике, покушавају да путују и да се усавршавају. Све то је базирано на огромном ентузијазму и личном напретку, у чему Факултет примењених уметности студентима безрезервно помаже.«

На изложби су заступљена сва три Студијска програма са свим Модулима који им припадају:
Примењена уметност: (Примењено сликарство, Примењено вајарство, Керамика, Сценски костим, Сценографија, Савремено одевање, Графика и књига, Фотографија, Анимација).
Дизајн: (Графички дизајн, Дизајн ентеријера и намештаја, Индустријски дизајн, Текстил).
Конзервација и рестаурација: (Конзервација и рестаурација слика и уметничких дела на папиру; Конзервација и рестаурација скулптура и археолошких предмета).

Отварајући широм своје галерије за студенте завршне године основних академских студија ФПУ верујемо да ће се и ова генерација младих дизајнера успешно укључити у професионални живот и пронаћи своје место на тржишту. Користећи сва стечена знања и вештине на овој квалитетној уметничкој академији, подучени од стране својих посвећених професора они имају будућност.

Изложба ће бити отворена до 27. јула 2019. године. Радно време музеја и музејске продавнице : уторак - субота 11:00 – 19:00 часова.

http://designed.rs/news/diploma_2019_fakulteta_primenjenih_umetnosti_u_mpu

 

Мастер 2017/18.

Изложба завршних мастер радова студената Факултета примењених уметности

Музеј примењене уметности
Београд, Вука Караџића 18
од 1. до 19. августа 2019.

Са задовољством Вас позивамо на отварање изложбе завршних мастер радова студената Факултета примењених уметности у Музеју примењене уметности

у четвртак, 01. августа 2019. у 19 сати.

Добро дошли!

Професори и деканат Факултета примењених уметности у Београду

Отворен девети конкурс за Сакура стипендијe

Japan Tobacco International (JTI) и Амбасада Јапана позивају младе истраживаче и студенте да истраже Јапан, буду оригинални и креативни, предложе тему за истраживачки рад и освоје Сакура стипендију.

Конкурс је отворен до 29. маја 2020. године, а могу се пријавити сви студенти основних и постдопломских судија, као и истраживачи који нису запослени пуно радно време. Пријавни формулар и додатне информације о конкурсу налазе се на овом линку.

Саопштење за медије

Текст конкурса

 


 

 

 

Први светски рат - ликовна графика

Савез борачких организација Републике Србије, Центар за пословне вештине и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије је расписао ликовни конкурс.

Право учешћа на конкурсу имају ученици, наставници и професори основних и средњих школа, ученици и професори виших уметничких и политехничких школа, студенти, асистенти и професори на редовним и мастер студијама факултета ликовних и примењених уметности, професионални ликовни уметници као и самоуки ликовни ствараоци -  који су држављани Републике Србије.

Конкурс је отворен до 23. марта 2020. год. до 12 часова.

пропозиције docx.
пропратно писмо docx.